• Golurile de ferestre și uși ale conacului sunt bordate cu ghirlande decorative din tencuială, camerele cu tavan plan sunt ornate cu decorații de stucătură. Camerele dinspre partea de vest a conacului sunt boltite. O curiozitate o reprezintă ceasul solar cu numere romane, amplasat pe fațada principală.

  • Imobilul cu un singur nivel este în forma literei „L”. În mijlocul fațadei principale se află un portic cu acoperiș în două ape, țeșit. Acest portic este susținut de doi stâlpi patrulateri și patru stâlpi cu bază.

  • Clădirea cu forma de U în plan, etajată, cu aripi scurte are puține elemente decorative. Un element decorativ important de menționat îl constituie zidul aticului, astăzi pictat în culorile naționale românești, care inițial păstra blazonul familiei.

  • Conacul a fost construit în 1846 de către Dráveczky Gyula, în stil clasicist.

  • Proprietarul actual a moștenit casa de la ultimul membru al familiei Lengyel și a început renovarea acesteia. Clădirea în stil baroc reprezintă un exemplu al conacilor nobile din regiunea rurală. Incinta clădirii găzduiește patrimoniul istoric, instrumentele medicale și documentele doctorului Lengyel Árpád, membru al familiei Lengyel.

  • Castelul de azi a fost construit de Ádám Wass, în anul 1769. Castelul s-a construit în stil baroc transilvănean și inițial era o clădire cu parter și subsol, cu acoperiș tip mansardă. Clădirea avea un pridvor, două pavilioane frontale, cu plan pătrat (acestea nu s-au păstrat), un pavilion-bibliotecă cu colonadă, construit în stil baroc (aceasta nu s-a păstrat) și o parte a unui zid în formă de potcoavă, ornamentat cu coloane.

  • Primul castel fortificat a fost construit de Gálfi, iar în 1742 contele István Mikes al II-lea (1708–1761) a construit aici, folosind elementele arhitecturale ale vechiului castel, un castel în stil baroc. În octombrie 1848 reședința a fost distrusă de trupele lui Simion Prodan, iar în 1854 a cumpărat castelul de la Benedek Mikes IV contele Imre Mikó de Hídvég (1805–1876), vărul lui Benedek. Noul proprietar a reconstruit castelul după planurile arhitectului clujean Anton Kagerbauer în stil neogotic, de inspiraţie romantică.

  • Castelul în stil baroc, din Hodod, se află în centrul satului, lângă drumul național care străbate localitatea. Clădirea are o formă în plan dreptunghiulară și fațada principală spre curte. Fațada dinspre stradă este precedată de o grădină cu flori.